vers-en-toch-houdbaarEen slow juicers perst sappen langzaam waardoor de sappen een goede houdbaarheid hebben. Hoe werkt dat precies? Een slowjuicer past persende, kneuzende en malende handelingen toe op de groente en het fruit. Vitamines, mineralen en enzymen blijven hierdoor veel beter behouden. Sap uit een slow juicer wordt ook wel ‘levend’ sap genoemd omdat het vol zit met voedingsstoffen en levende enzymen.

Oxidatie in sapcentrifuge: slecht voor het sap

Een goedkope sapcentrifuge maakt weliswaar ook lekkere sapjes, maar door de snelle standen van een sapcentrifuge ontstaat wrijving en dat wekt warmte op. Door die warmte gaan er belangrijke stoffen en enzymen verloren. Ook komt er veel zuurstof bij, waardoor vitamines en andere bestanddelen oxideren en daarmee hun werking verliezen. Verder blijft het sap uit een sapcentrifuge (of blender) maar kort houdbaar, ook weer omdat het door de warmte en snelheid is geoxideerd.

Tot drie dagen houdbaar met slow juicer

Sap maken met een slow juicer duurt wat langer, (logisch, het is dan ook een ‘slow’ juicer) maar het resultaat is een ongelooflijk gezond en fris sapje dat u langer kunt bewaren in de koelkast. Sapjes uit een slow juicer blijven tot wel 72 uur (drie dagen) goed.
Wilt u ook verse sappen maken? Doe dit dan met de slowjuicers van Sapmaker.nl. Gezond lekker! Bekijk en bestel onze producten.